Alergăm, ne conectăm, comunitate să creăm! – primul eveniment sportiv de strângere de fonduri al grupului de inițiativă

În data de 15 august 2018, Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău a organizat un prim eveniment sportiv în Parcul Crâng dedicat copiilor și părinților. Cei mici au avut ocazia de a participa la curse de biciclete și trotinete iar părinții au concurat la cursa de cărucioare. Evenimentul s-a încheiat cu piesa de teatru „Frumoasa și bestia”, jucată în aer liber de către Compania de Teatru și Evenimente Poveștile Copilăriei.

Evenimentul a avut printre obiective popularizarea inițiativei de constituire a unei fundații comunitare în județul Buzău, crearea unui context de socializare și promovare a sportului, precum și strângerea de fonduri. Astfel, toate fondurile colectate din taxa de înscriere la curse vor fi folosite pentru constituirea patrimoniului inițial necesar înființării fundației*.

Mulțumim pentru organizare partenerilor și voluntarilor de la XMRaid Club Sportiv, precum și  sponsorilor care ne-au fost alături: Conacul Trandafirilor, New Generation – Insulița Parcul Crâng, Global Cash & Carry și 925 Studio.

__

* Menționăm că pentru constituire o fundație are nevoie de un patrimoniu inițial de 190.000 lei, conform legislației în vigoare. Pentru a strânge această sumă, Grupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Buzău va desfășura activități de strângere de fonduri în perioada august 2017 – mai 2018, urmând ca toate donațiile atrase să fie dublate de Romanian American Foundation, prin Programul Național de Dezvoltare (mai multe informații aici).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s