Prânzișor Boieresc la Conacul Grigorescu din Berca

Evenimentul de strângere de fonduri Prânzișor Boieresc la Conacul Grigorescu organizat de Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău a adunat donații în valoare de 9407 lei

Grupul de inițiativă Fundația Comunitară Buzău a organizat alături de partenerii săi locali pe 10 noiembrie 2018 un eveniment de strângere de fonduri pentru înființarea Fundației Comunitare Buzău și a strâns suma de 9407 lei din donații. Evenimentul a avut loc la Conacul Grigorescu din Rătești, comuna Berca, Județul Buzău și a inclus un prânz cu bucate tradiționale reinventate și ateliere creative pentru copii.

Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău le mulțumește partenerilor săi care au făcut posibil acest eveniment de strângere de fonduri: Terra Carpatica, Ferma Ivașcu, Vitis-Metamorfosis, Somelier Buzău, Zestrea Bisoceană, Arta Meșteșugului Mierea, Moro Coffee & Juice, Strauss România, fotograf Adriana Cocic, J’pizza Delivery, Fundatia Sfântul Anton, Ținutul Buzăului. De asemenea, Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău le mulțumește donatorilor, companii și persoane fizice, care au donat în total 9407 lei contribuind astfel la patrimoniul inițial necesar pentru înființarea Fundației Comunitare Buzău.

Patrimoniul inițial de 190.000 lei este necesar, conform legii, pentru înființarea fundației. Până în prezent, Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău a strâns, din donații, 72533 lei și trebuie să atingă până în luna mai 2019 pragul de 95000 lei. Grupul de inițiativă din județul Buzău a fost selectat, alături de grupuri similare din Caraș Severin, Suceava, Vâlcea și Maramureș, într-un program de sprijin pentru înființarea de noi fundații oferit de Asociația pentru Relații Comunitare. Prin acest program, grupul de inițiativă va primi sprijin logistic, consultanță și jumătate din fondurile necesare înființării fundației. Restul fondurilor vor fi strânse prin acțiuni de strângere de fonduri de la persoane fizice și companii, până în mai 2019.

Fondurile colectate vor fi ulterior investite într-un prim set de cauze pe care le găsim relevante pentru nevoile și oportunitățile județului. Astfel am selectat un set de cauze din domeniile educație (acces la educație pentru copii din medii defavorizate), mediu (promovarea patrimoniului natural, promovarea turismului, protecția mediului) și sănătate (acces la servicii medicale pentru comunități marginalizate).

Cei care doresc să susțină înființarea Fundației Comunitare Buzău o pot face donând sume de bani prin transfer banccar în contul Asociației pentru Relații Comunitare, IBAN: RO23BTRLRONCRT0098655809 cu mențiunea “donație înființare FC Buzău – PBB”. Donațiile se pot face și în numerar contactând membrii Grupului de Inițiativă din Buzău la numerele de telefon: 0763 959 912 / 0757 024 083 sau email: fundatiacomunitarabuzau@gmail.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s