Lansăm astăzi Lada cu Zestre!

Lada cu zestre – de la femei pentru femei” este o expoziție virtuală de artă cu licitație ce are ca scop strâgerea de fonduri pentru acțiuni dedicate sănătății femeii. Puteți accesa galeria aici: http://www.ladacuzestre.org

Detalii, pe larg:

Pe 20 februarie lansăm campana „Lada cu zestre, de la femei pentru femei”.

Am gândit Lada cu zestre ca o inițiativă cu dublu rol:

Rol 1.    de a identifica și promova artiști, designeri, producători și antreprenori femei, ilustrând talentul și creațiile acestora într-o vitrină online (o ladă cu zestre virtuală) cu licitație;

Rol 2.   de a strâge fonduri pentru o campanie anuală dedicată sănătății femeii, constând în analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere în puericultură și alăptare.

Cum funcționează: în perioada dec – feb a fiecărui an, identificăm și contactăm minim 15 designeri, artiști, producători și antreprenori femei, pe care le invităm să facă parte din această galerie, propunând produse create de ele însele. Produsele sunt donate, urmând să fie scoase la licitație într-o galerie online.

Galeria se lansează la mijlocul lunii februarie iar licitațiile se desfășoară până pe data de 2 martie, astfel încât produsele licitate să poată fi livrate până pe data de 8 martie, Ziua Femeii. Fondurile strânse se vor transforma în bugetul anual pe care Fundația Comunitară Buzău îl va investi în acțiuni de analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere în puericultură și alăptare, finanțând persoane, organizații și grupuri de inițiativă cu activitate în domeniu.

Primul loc de desfășurare a campaniei de educație, screening și consiliere va fi Centrul Maternal al DGSAPC Buzău, care lucrează cu mame aflate în situații de vulnerabilitate și risc de abandon.

Ne propunem să organizăm acest program cu recurență, consolidând în timp o rețea extinsă de producători, designeri și antreprenori de sprijin, pe de o parte, și pe de altă parte o rețea de doctori, asistente, organizații și grupuri de inițiativă care să își dezvolte și aprofundeze practica în lucrul cu femei din medii defavorizate.

Suntem recunoscători pentru sprijinul în promovarea campaniei oferit de Ladies, Wine & Design – platformă de femei active în domeniul artei și al designului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s