Acțiuni de strângere de fonduri

Fundațiile comunitare au rolul de a mobiliza resurse din comunitate, pentru a le redirecționa ulterior spre finanțarea persoanelor, grupurilor de inițiativă și ONG-urilor care găsesc soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea din care provin. Prin aceasta activitate, fundațiile comunitare promovează și dezvoltă filantropia, atât individuală, cât și din partea companiilor.

Grupul de inițiativă pentru constituirea FCBUZ a început primele acțiuni de fundraising în vara anului 2018. Până în mai 2019, grupul de inițiativă va desfășura campanii de strângere de fonduri pentru a acoperi fondul necesar constituirii patrimoniului initial necesar constituirii fundației. După înființare, toate fondurile strânse vor fi investite în cauzele asumate față de donatori și sponsori, precum și în dezvoltarea operațională a fundației.

Acțiuni de strângere de fonduri desfășurate până în februarie 2019:

·        Alegăm, ne contectă, comunitate să creăm! – eveniment sportiv pentru copii și părinți organizat în data de 15 august 2018 în Parcul Crâng, Buzău. Mai multe detalii aici.

·        Istrița Escape 2018 – participare la cursa de alergare și maraton a unor alergători care au strâns fonduri pentru patrimoniul inițial al FCBZ și, în mod specific, pentru Fondul de Burse Implinim Vise, prin intermediul platformei Galantom. Mai multe detalii aici.

·        Băneasa Forest Run 2018 – participare la cursa de alergare a unor alergători care au strâns fonduri pentru Centrul Educație de Senzație, prin intermediul platformei Galantom;

·        Prânzișor Boieresc – eveniment gastronomic și de prezentare a inițiativei de constituire a Fundației Comunitare Buzău, organizat în noiembrie la Conacul Grigorescu, Berca. Mai multe detalii aici.

·        Campania Lada de Zestre – galerie online cu licitație de produse realizate de femei creatoare, cu scopul strângerii de fonduri pentru acțiuni dedicate sănătății femeii. Mai multe detalii pe www.ladacuzestre.org. Licitațiile au loc în perioada 20 februarie – 2 martie.

·        „Alăptarea, creșterea și îngrijirea sugarului pt părinți cuminți” – eveniment ce va fi organizat pe 9 martie sub forma unui curs de puericultură, având scopul strângerii de fonduri pentru acțiuni dedicate sănătății femeii. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

De ce fonduri are nevoie pentru constituire FCBUZ?

Pentru a se înființa, Fundația Comunitară Buzău are nevoie să strângă un patrimoniu inițial de 190.000 lei, reprezentând echivalentul a 100 de salarii minime pe economie, conform cerințelor legislației în vigoare. Grupul de inițiativă pentru constituirea FCBUZ derulează în perioada august 2018 – mai 2019 acțiuni de strângere de fonduri care să acopere 95.000 de lei din ținta totală. Restul finanțării necesare este completat de Romanian American Foundation, prin Programul Național de Dezvoltare a Fundațiilor Comunitare.

Advertisements